Installatie van thuisbatterijsysteem bij gezin Verstraeten

De familie Verstraeten uit Huldenberg bouwt aan een energie-autonome toekomst. Het rekent reeds op het duurzame rendement van fotovoltaïsche zonnepanelen en deed nu opnieuw een beroep op Group VHC voor de plaatsing van een thuisbatterij van Tesvolt. De energieoverschot van het gezin moet nu niet teruggegeven worden aan het net, maar kan ‘s nachts benut worden. Bovendien heeft de familie nu een perfecte back-up in geval van een stroompanne.

Het gezin Verstraeten uit Huldenberg kiest resoluut voor duurzaamheid en meer energie-autonomie. Ze maken al een paar jaar gebruik van de groene stroom die hun PV-zonnepanelen produceren en willen deze energie ook gaan gebruiken in de nabije toekomst om elektrische wagens op te laden. Dankzij een nieuw thuisbatterijsysteem van Tesvolt kan de familie vanaf nu hun groene energie ook opslaan om ‘s nachts bijvoorbeeld de wasmachine aan te drijven. Group VHC stond in voor het nodige advies en de installatie van de thuisbatterij en een omvormer van SMA voor de zonnepanelen.

“Onze keuze voor Group VHC was voor de hand liggend”, vertelt Carine Verstraeten. “Ons sanitair, de verwarming, PV-zonnepanelen en airco-installatie werden allemaal geplaatst door Group VHC en de samenwerking verliep keer op keer vlekkeloos. Ook nu deden we graag een beroep op hun expertise en vertrouwden we voor de oplossing op de knowhow van Guus.”

Digitale meter

Doordat het gezin Verstraeten de energie die overdag wordt geproduceerd door de PV-zonnepanelen ‘s nachts kan gebruiken, wordt al hun duurzame energie optimaal benut. Hierdoor hoeven ze hun energieoverschot niet terug te geven aan het net. “Met dit systeem spelen we in op de komst van de digitale meter. We betalen dus niet voor de energie die we teruggeven”, vertelt Carine.

Bovendien kan de batterij ook gebruikt worden voor noodstroom in geval van een panne en de volledige gezinswoning tijdelijk voorzien van stroom. “Het Tesvolt-thuisbatterijsysteem is een geavanceerd systeem van industriële kwaliteit. De batterij is driefasig en modulair. Naargelang de specifieke noden van het gezin kan de batterij verder uitgebreid worden om meer energie op te slaan en later af te geven”, vertelt Guus Luppens, sales manager Duurzame Energie. 

Topbedrijf

“Het advies van Guus was van goudwaarde. We zijn dan ook zeer tevreden van de oplossing en kijken uit naar onze duurzamere toekomst hier thuis. Group VHC is een echt topbedrijf. Ze komen steeds al hun afspraken na, zijn zeer duidelijk in hun onderbouwd advies en de dienst na verkoop is tevens bijzonder goed”, besluit Carine.


Installatie van thuisbatterijsysteem bij gezin Verstraeten

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x