Duaal leren

Duaal leren is een waardevol onderdeel bij de Group VHC Academy. Nieuwsgierig naar wat dit juist inhoudt? We vertellen je graag meer!

De energietransitie zet ons elke dag opnieuw voor uitdagingen. Goede werkkrachten zijn dan de sleutel tot succes. Duaal leren vormt hierbij een onmiskenbare waarde voor een innoverende onderneming als Group VHC.

 

Wat is duaal leren?

Duaal leren is een vorm van onderwijs waarbij studenten zowel op school als op de werkvloer leren. Dit betekent dat studenten praktijkervaring opdoen bij een bedrijf, terwijl ze tegelijkertijd hun opleiding op school volgen.

Bij duaal leren werken scholen samen met bedrijven om een leerplan te ontwikkelen, gericht op de behoeften van het bedrijf én die van de student. Dit zorgt ervoor dat de studenten meer relevante en actuele kennis opdoen en dat bedrijven nieuwe talenten kunnen aanwerven na de opleiding.

Bovendien is het voor de studenten belangrijk dat ze ervaring opdoen in de sector waarin ze later aan de slag willen gaan. Het schept een beter beeld over de toekomstige job en of er al dan niet interesse is.

Ondersteuning van de economie

Duaal leren is niet alleen goed voor de student en het bedrijf, maar ook voor de gehele economie. Door studenten op te leiden voor een specifieke functie, kan de economie zichzelf versterken en beter concurreren op de wereldmarkt. Dit leidt tot meer banen en welvaart voor iedereen.

Niettemin blijft duaal leren een waardevolle vorm van onderwijs voor veel studenten en bedrijven. Het biedt studenten iets waardevols voor hun toekomstige loopbaan en het helpt bedrijven om werknemers te vinden die reeds ervaring hebben opgedaan op de werkvloer. 

Samenwerking met middelbare scholen

Waardevolle duale opleidingen voorzien kunnen we als bedrijf niet alleen.
We onderhouden een vlotte samenwerking met de middelbare school De Wijnpers uit Leuven om het aanbod op de school en dat op de werkplek goed op elkaar af te stemmen.

Voor duale opleidingen werken we, naast De Wijnpers, ook samen met GITO Tervuren, Syntra, Erasmus Hogeschool Brussel en KA Redingenhof Leuven.

#durfduurzaamheid #durfduaal