Wat zijn de voordelen van een omkeerbare warmtepomp?

Warmtepompen zijn omkeerbaar: ze kunnen binnenruimtes zowel verwarmen als koelen. Het systeem maakt gebruik van energie om warmte uit de lucht te halen. Dat wil zeggen dat het geen warmte creëert, maar simpelweg opvangt uit de buitenlucht. Vervolgens wordt de warmte naar de binnenruimte(s) vervoert.

U woont in Brussel, Vlaams-Brabant of Waals-Brabant en vraagt zich af of een warmtepomp een oplossing is voor u? We bespreken hieronder de voordelen van deze installatie.

Klimaatregeling bij alle weersomstandigheden

Wilt u graag een totaaloplossing voor uw klimaatregeling? U kan veel besparen door slechts één installatie voor koeling én verwarming aan te kopen. Het is zelfs zo dat een omkeerbare warmtepomp uw woning effectiever verwarmt dan verschillende andere verwarmingssystemen beschikbaar op de markt. Behalve koelen en verwarmen, doen sommige warmtepompen ook dienst als ontvochtiger en luchtzuiveraar.

Een warmtepomp is makkelijk te installeren en zeer gebruiksvriendelijk. De installatie laat u toe het klimaat te regelen in één kamer (split) of in meerder kamers (multisplit). Hoeveel binnenruimtes u ook heeft, of welk seizoen het ook is, u bepaalt zelf uw binnenklimaat.

Een efficiënte oplossing

'Efficiënt' is zonder twijfel de meest terugkerende term als het over omkeerbare warmtepompen gaat. Ze zijn efficiënt in energieverbruik, duurzaamheid, koeling en verwarming, wat hen dus een van de beste oplossingen voor klimaatregeling maakt.

De meest moderne warmtepompen blijven daarenboven nog winnen in efficiëntie, vooral in energieverbruik en kosten.  Aangezien de elektriciteitsprijzen blijven stijgen, wordt de efficiëntie van de verwarmingsinstallatie ook steeds belangrijker. Een warmtepomp blijft gelukkig efficiënt in de meest extreme omstandigheden. Het is dus een uitstekende investering voor uw comfort en welzijn.

Intelligente technologieën

De voornaamste warmtepompfabrikanten, zoals Daikin, passen intelligente technologieën toe in hun klimatisatiesystemen. In tegenstelling tot een klassiek systeem dat u enkel aan of uit kan zetten, passen deze technologieën automatisch hun kracht aan om de gewenste binnentemperatuur te behalen en te behouden. Een klimatisatiesysteem levert stabiele temperatuur. Daarnaast kan u ook de verschillende zones van uw interieur regelen, volgens hun gebruik en gebruikers . 

Warmtepompen zijn niet schadelijk voor het milieu. Het produceert maar een derde van de broeikasgassen van een klassiek verwarmingstoestel. Bij de meest efficiënte toestellen is dit zelfs maar een vijfde van de uitstoot. Door dergelijke installatie te kiezen, kiest u ook voor het voortbestaan van deze planeet.

Een betaalbare, betrouwbare en duurzame oplossing

Een omkeerbare warmtepomp is een van de meest voordelige systemen om uw woning te verwarmen en te koelen. Ze kan namelijk deze twee functies vervullen, waardoor u geen twee afzonderlijke systemen moet aankopen. Hiermee bespaart u aanzienlijk. Verder heeft een warmtepomp een levensduur van ongeveer 20 jaar. Ook op lange termijn is dit dus een goede investering. De meeste warmtepompen zijn bovendien uitgerust met een thermostaat en een moderne technologie. Zo kan u makkelijk de temperatuur en luchtvochtigheid in uw binnenruimtes regelen. 

Ter samenvatting, door te kiezen voor een warmtepomp van Daikin, verbruikt u minder elektriciteit, want dit omkeerbaar systeem geeft meer warmte af dan dat het energie consumeert om te functioneren. Concreet wil dit zeggen dat de besparingen die u maakt op uw verwarming in de winter over het algemeen de kost van de koeling in de zomer dekken. Bovendien beschikt u dan over twee toestellen in één, wat plaats- en geldbesparend is in vergelijking met de installatie van twee afzonderlijke systemen.

Voor een optimale werking van de warmtepompinstallatie, vertrouwt u best op een ervaren installateur zoals Group VHC.

Contacteer ons