De warmtepompboiler is een voordelige oplossing voor uw klassieke boiler

Voor de productie van warm water kan u voortaan rekenen op een warmtepompboiler. Het hoge rendement van deze installatie maakt het een van de voordeligste en meest energie-efficiënte oplossingen op dit moment. Het zit zelfs zo: hoe hoger uw verbruik, hoe aantrekkelijker de warmtepompboiler.

Omgevingswarmte is uw energiebron

Een warmtepompboiler maakt gebruik van de warmte in de omgeving om uw water op te warmen. Idealiter wordt dit toestel dus ook geplaatst in een ruimte met voldoende restwarmte, bijvoorbeeld in een kelder. Op die manier heeft u een optimaal rendement. Met deze ecologische en duurzame installatie kan u 200 tot 300 liter watervoorraad opwarmen.

Verder is een groot voordeel aan deze installatie de gemakkelijke plaatsing: er is zo goed als geen kap- of breekwerk nodig. Uw oude elektrische boiler kan dus zonder ingrijpende veranderingen vervangen worden. Bovendien is een warmtepompboiler makkelijk combineerbaar met andere hernieuwbare energiebronnen.

Aansluiting op zonnepanelen

Door uw warmtepompboiler aan te sluiten op een zonne-installatie verwarmt u uw water volledig ecologisch. Een warmtepompboiler haalt namelijk voor een deel energie uit de omgevingsruimte en maakt voor het andere gedeelte gebruik van elektriciteit van het net. Deze elektriciteit kan u laten opwekken door uw zonnepanelen. Op die manier verkleint u uw ecologische voetafdruk en verlaagt u uw elektriciteitsfactuur. Bovendien zal u geen hinder ondervinden van schommelende energieprijzen.

Terugverdientijd

Een warmtepompboiler kost ongeveer 3.500 euro. De terugverdientijd van dit toestel is afhankelijk van uw warmwaterverbruik: hoe hoger uw gebruik, hoe voordeliger.