Overweeg een warmtepomp om uw elektrische verwarming te vervangen

Een elektrische verwarming gaat helaas vaak gepaard met een hoge elektriciteitsrekening. Met de installatie van een warmtepomp kan u dit probleem verhinderen. Lucht/lucht-warmtepompen zijn een duurzame en milieuvriendelijke oplossing waar u het hele jaar door van geniet.

Voordelen van een warmtepomp

Ten opzichte van een elektrische verwarming zijn de voordelen van een warmtepomp duidelijk:

  • efficiënt,
  • duurzaam,
  • zuinig,
  • omkeerbaar.

Een warmtepomp verwarmt uw woning drie keer efficiënter dan uw elektrische verwarming. Verder haalt een warmtepomp drie vierde van de benodigde energie uit de natuur, wat het uiterst duurzaam maakt. De natuur is immers een onuitputtelijke energiebron. Via een warmtepomp maakt u gebruik van de omgevingslucht, de aardbodem of het grondwater om uw woning te verwarmen. Bovendien is deze installatie zeer zuinig door de lage CO2-uitstoot. 

Ten slotte is het grootste voordeel aan een warmtepomp misschien wel dat deze omkeerbaar is. Dat wil zeggen dat deze niet allen kan verwarmen, maar ook kan koelen. Zo houdt u uw woning warm in de winter en koel in de zomer met één installatie.

Hoe werkt een lucht/lucht-warmtepomp?

Een van de meest gebruikte warmtepompen is de lucht/lucht-warmtepomp. Deze verwarmt of koelt de buitenlucht en stuurt deze naar de binnenruimte.

De installatie omvat altijd een binnengroep én een buitengroep. Om uw woning te verwarmen haalt de buitengroep warmte uit de buitenlucht en blaast deze naar binnen via de binnengroep. Omdat de lucht/lucht-warmtepomp voor 80% wordt aangestuwd door energie uit de lucht, heeft de installatie slechts voor 20% van haar werking nood aan elektriciteit. Dit duurzame verbruik is goed voor het milieu, en bovendien ook voordelig voor uw elektriciteitsverbruik.

Zoals hierboven al vermeld werd is een warmtepomp omkeerbaar en kan deze zowel verwarmen als koelen. In het geval van de lucht/lucht-warmtepomp wordt de warme lucht dan uit de binnenruimte naar buiten gestuurd.

Verder is deze installatie zeer gebruiksvriendelijk: elke binnengroep kan afzonderlijk bediend worden. Zo bepaalt u steeds voor elke kamer een aangenaam klimaat, ook in de tussenseizoenen.

Een lucht/lucht-warmtepomp is geschikt voor elk project. De installatie kan zonder problemen bij nieuwbouw of renovatie geïnstalleerd worden. 

Luchtontvochtiging

Buiten klimatisatie is de warmtepomp ook werkzaam voor luchtontvochtiging, luchtzuivering en ventilatie. U geniet dus altijd van een gezond binnenklimaat.