Welk type vloerverwarming voor welk type vloeropbouw?

Tegenwoordig is vloerverwarming een no-brainer. Het systeem wordt haast standaard toegepast in elke nieuwbouw en door de verschillende installatiemogelijkheden leent deze manier van verwarmen zich ook makkelijk tot renovatieprojecten. 

Installatie van vloerverwarming naargelang vloeropbouw

Bij nieuwbouwprojecten wordt voor vloerverwarming gekozen voor een nat systeem. De buizen worden onder de chape geplaatst en bovenop een isolatielaag om energieverlies naar beneden te vermijden. De dikte van de chape in combinatie met de vloer speelt hier een rol. Wij raden aan om te kiezen voor een grotere massa bovenop de vloerverwarming. De verwarming van de ruimte zal iets langer duren maar de vloermassa zal de warmte wel langer vasthouden en zo de ruimte blijven verwarmen ook wanneer de verwarming wordt uitgeschakeld.

Deze stabielere warmtetoevoer maakt de klimaatregeling van de ruimte een stuk eenvoudiger, omdat de gebruiker niet heel de moet aan- en uitschakelen om de temperatuur stabiel te houden. Bovendien verlaagt een dikkere vloermassa de kans op uitzetting van of barsten in de vloer.

Bij renovatieprojecten moet vaker geopteerd worden voor lage opbouwsystemen, waarbij de vloerverwarming wordt bevestigd op een noppenstructuur. Dit wordt ook een droog systeem genoemd. Daarnaast is er ook de mogelijkheid van infrezen, waarbij sleuven gefreesd worden  in de reeds bestaande chape waarin we vervolgens de vloerverwarmingsleidingen installeren. De beste optie wat betreft de installatie van vloerverwarming is dus afhankelijk van de vloeropbouw bij je thuis.

Voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming is een duurzaam en zuinig verwarmingssysteem op lagere temperatuur. Omdat de warmte wordt afgegeven via een veel groter oppervlak dan bijvoorbeeld radiatoren is er minder energie nodig om de ruimte te verwarmen. Bij vloerverwarming wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over het gehele vloeroppervlak waardoor je makkelijk een kamertemperatuur van 25°C bereikt. Daarnaast ontstaat er bij vloerverwarming, in tegenstelling tot radiatoren, geen luchtcirculatie zodat je geen last hebt van stofdeeltjes in de lucht. Ten slotte is vloerverwarming een kostvriendelijke oplossing.

Wens je meer informatie over welk type vloerverwarming het meest geschikt is voor jou? Contacteer dan vrijblijvend een van onze experten via e-mail of telefonisch (02 555 10 00).

Welk type vloerverwarming voor welk type vloeropbouw?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x