Wat is een UPS?

Valt u door een stroompanne zonder elektriciteit? Voor uw onderneming kan dit betekenen dat u tijdelijk de deuren moet sluiten. Dankzij UPS-systeem (Uninteruptable Power Supply) of batterijsysteem voor noodstroom kan u tijdens een stroompanne alsnog gebruikmaken van de nodige stroom. Maar wat is een UPS precies?

Een batterijsysteem voor noodstroom is een normale thuisbatterij gecombineerd met een extra functie die toelaat om de opgeslagen energie als back-up te gebruiken wanneer het net afgesloten is door een stroompanne. Het batterijsysteem voor noodstroom zal echter slechts voor een bepaalde tijd de nodige stroom kunnen voorzien. Deze tijd is echter ruimschoots voldoende om belangrijke bedrijfsgegevens veilig op te slaan.

Bovendien worden UPS-systemen en noodbatterijen vaak gecombineerd om een grotere autonomie te creëren bij een stroompanne. Om de autonomie nóg te vergroten kan een batterijsysteem voor noodstroom gekoppeld worden aan fotovoltaïsche zonnepanelen.

UPS voor particulieren

Een stroompanne kan nefast zijn voor bedrijven, maar ook bij particulieren thuis zorgt een panne voor vervelende situaties. Denk maar aan uw elektrische garagepoort die dienst weigert, de diepvriezer die ontdooit, de verwarming die afslaat en de afwezigheid van warm water. Group VHC biedt ook UPS-systemen aan bij particulieren. Zo hoeft u zich niet langer zorgen te maken in geval van een stroompanne.

Wil je een UPS-systeem of noodbatterij voor jouw bedrijf of woning? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze experten via e-mail of op het nummer 02 555 10 00.

Wat is een UPS?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x