Wat is de kostprijs van vloerverwarming?

Vloerverwarming wordt alsmaar vaker gebruikt als verwarmingssysteem. Het is duurzaam en zuinig. Bovendien verbetert de luchtvochtigheid, heb je minder last van huismijt en wordt het risico op schimmelvorming kleiner. Ook krijgen stofdeeltjes in de lucht geen kans doordat vloerverwarming luchtcirculatie voorkomt. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de gehele oppervlakte van de vloer van jouw woning waardoor de kamertemperatuur makkelijk een aangename temperatuur bereikt. Maar wat is de kostprijs van vloerverwarming? Dit hangt af van een aantal elementen.

Type en aanleg vloerverwarming

Er bestaan verschillende types vloerverwarming. Welk type het best bij jou en jouw woning past, hangt natuurlijk voor een deel af van de kostprijs en op welke manier de vloerverwarming wordt aangelegd. 

Het meest gebruikte systeem is vloerverwarming nat. Vloerverwarming in de chape zorgt voor de beste geleiding van de warmte. De wijze waarop de leidingen bevestigd worden, is een andere factor die meespeelt bij de bepaling van de kostprijs. 

Bij een renovatie heb je vaak niet veel plaats in de hoogte. Vloerverwarming droog is dan een perfecte oplossing. De leidingen van de vloerverwarming worden in de isolatie gemonteerd, waardoor de bouwhoogte niet hoger is dan zes centimeter.  Een warmtegeleidende afdekplaat wordt dan bovenop de isolatie gelegd, waardoor de geleiding van de warmte optimaal verloopt. De kostprijs van dit type vloerverwarming ligt iets hoger dan vloerverwarming nat.

Je kan ook de vloerverwarming in je bestaande vloer integreren. Dit gebeurt door middel van frezen en is over het algemeen de goedkoopste manier. Bij niet al te grote renovaties, wordt dit type vaak gebruikt. De vloer wordt achteraf ge√ęgaliseerd. 

Bijverwarming of hoofdverwarming?

Natuurlijk zal de kostprijs afhangen of je de vloerverwarming zal gebruiken zonder enige andere vorm van verwarmingssysteem. Wanneer je bovenop de vloerverwarming ook nog gebruik maakt van bijvoorbeeld radiatoren, zal de kostprijs van de vloerverwarming lager liggen. Je zal in dat geval minder capaciteit nodig hebben doordat de leidingen in de vloer minder dicht bij elkaar moeten liggen. De kostprijs per vierkante meter ligt dan lager.

Wil je meer informatie over vloerverwarming? Wens je een offerte op maat? Contacteer dan vrijblijvend een van onze experten via e-mail of telefonisch (02 555 10 00).

Wat is de kostprijs van vloerverwarming?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x