Warm sanitair water met behulp van fotovoltaïsche zonnepanelen

Wanneer u op zoek gaat naar een oplossing om met zonne-energie sanitair water te warmen, komt al snel uit bij een zonneboiler en thermische zonnepanelen. De installatie van een zonneboiler zorgt niet enkel voor een daling van uw energiefactuur, maar betekent ook dat u kiest voor een milieuvriendelijke bron van energie.

Hoe werkt een zonneboiler?

Op het dak van uw woning wordt een zonnecollector geïnstalleerd die het invallende zonlicht omzet in warmte. De zonnecollector kan zowel op een plat dak of hellend dak gemonteerd worden en heeft in twee varianten: een vlakkeplaatcollector die bestaat uit een zwarte plaat en een vacuümcollector die bestaat uit glazen buizen. De zonneboiler is altijd gekoppeld aan een naverwarmingsysteem, zoals een gasboiler, die de energie voorziet om het sanitair water te warmen wanneer er geen zon is.

Duurzaam alternatief

Bij Group VHC kiezen we echter steeds vaker voor een al even duurzaam alternatief. We koppelen een gasketel en boiler niet aan thermische maar aan fotovoltaïsche zonnepanelen. Zo kan u niet alleen sanitair water verwarmen met duurzame energie, u kan de energie die u opwekt bovendien ook optimaal benutten. In plaats van het overschot van de opgewekte energie terug te geven aan het net, wordt deze naar de boiler gestuurd.

Daarnaast hoeft u op die manier veel minder of helemaal niet te beroepen op uw gasketel, vooral tijdens de zomermaanden wanneer de verwarming niet wordt benut. Zo bespaart u niet alleen op uw gasrekening maar ook op de levensduur van uw ketel. Daarnaast kiezen we er vaak voor om de boiler te overdimensioneren. Zo kan u meerdere dagen profiteren van warm water door zonne-energie, ook wanneer het bewolkt is. Deze opstelling is modulair en laat u toe om uw energieverbruik in de toekomst verder te optimaliseren, bijvoorbeeld met behulp van een batterijsysteem.

Wenst u meer informatie over deze oplossing? Neem gerust contact met ons op via e-mail of 02 555 10 00.

Warm sanitair water met behulp van fotovoltaïsche zonnepanelen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x