Verwarmen met een CV ketel

Een CV ketel is een onderdeel van de centrale verwarming en verwarmt water dat vervolgens door de leidingen en radiatoren circuleert. Een CV ketel gaat lang mee, tot wel 15 jaar. Om een CV installatie zo lang mogelijk in topconditie te houden is onderhoud echter noodzakelijk en zelfs verplicht.

Onderhoud CV Ketel

Het is essentieel om een CV ketel goed te onderhouden. De kans is namelijk groot, wanneer dit niet goed gebeurt, de CV ketel inefficiënt gaat werken en sneller verslijten, wat u als gebruiker uiteindelijk meer kost. Bovendien kan door nalatig onderhoud uw gezondheid in gevaar komen en kan u, in geval van een brand, niet terecht bij uw verzekeraar voor compensatie.

In Vlaanderen moet een CV installatie op gas om de twee jaar verplicht gekeurd worden. Dit kan perfect gebeuren door Group VHC. Een CV kachel op stookolie moet jaarlijks gekeurd worden door een erkend installateur. 

Vervangen CV Ketel

Na zo’n tien jaar gaat een CV installatie door slijtage onnodig veel energie verbruiken. Dan wordt het tijd om deze te vervangen. Er bestaan verschillende soorten CV ketels. Om te bepalen welke het best bij uw woning past, geven we graag wat meer uitleg.

De meest duurzame keuze is een condensatieketel. Deze is bij aankoop iets duurder dan een traditionele verwarmingsketel maar heeft door de condenserende werking is het verlies van warmte minimaal is en het rendement maximaal. De oorspronkelijk extra investering kan je dus zeker sneller terugverdienen. Meer informatie over condensatieketels of alternatieven 

Neem vrijblijvend contact op met een van onze experten via e-mail of op het nummer 02 555 10 00.

Verwarmen met een CV ketel

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x