Ventileren: kiezen uit verschillende ventilatiesystemen

We brengen steeds meer tijd door binnenshuis. Daarom wordt de luchtkwaliteit bij u thuis of op de werkvloer alsmaar belangrijker. Een degelijk ventilatiesysteem draagt hier zonder twijfel toe bij. Group VHC heeft de expertise om zowel bij u thuis, op het werk of voor uw project de ventilatiesystemen te leveren en installeren naargelang uw specifieke noden.

Ventilatiesysteem type A

Een ventilatiesysteem type A is de meest eenvoudige manier van ventileren en is ideaal voor bestaande woningen waar geen grondige renovatiewerken nodig zijn. Zowel de luchttoevoer als -afvoer gebeurt bij een ventilatiesysteem van dit type op natuurlijke wijze via luchtroosters in ramen en deuren. Het is de goedkoopste manier van ventileren, maar kent ook enkele nadelen. Zo kan je de luchttoevoer maar beperkt regelen en bent u sterk afhankelijk van de wind en de luchttemperatuur. Dit resulteert vaak in een groot warmteverlies. 

Ventilatiesysteem type B

Bij een ventilatiesysteem type B wordt de luchttoevoer geregeld via een ventilator. Hierdoor blijft de luchttoevoer ook gegarandeerd wanneer er weinig natuurlijke luchtstroom is. De afvoer gebeurt dan weer op natuurlijke wijze via roosters in bijvoorbeeld de badkamer en keuken. Ook hier kan warmteverlies optreden. 

Ventilatiesysteem type C

Net als een ventilatiesysteem type B, is dit een halfmechanisch ventilatiesysteem. De luchttoevoer gebeurt op natuurlijke wijze, de afvoer via een ventilator in de badkamer, de keuken en andere leefruimtes. Een ventilatiesysteem van het type C of D is verplicht voor nieuwbouwwoningen en grote renovaties. Daarbij is type C de goedkopere variant, maar het systeem heeft als nadeel dat de binnenkomende lucht niet gefilterd wordt. 

Ventilatiesysteem type D

Dit systeem is het enige ventilatiesysteem waarbij zowel de luchttoevoer als -afvoer geregeld wordt door ventilatoren. Het systeem filtert de aangevoerde lucht en brengt die op een aangename temperatuur vooraleer het in de leefruimtes wordt gebracht. Het is het meest efficiĆ«nte systeem en staat garant voor een uitstekende luchtkwaliteit. 

Twijfelt u welk ventilatiesysteem het meest geschikt is voor jouw woning, bedrijf of project? Wens je een offerte op maat? Contacteer dan vrijblijvend een van onze experten via e-mail of telefonisch (02 555 10 00).

Ventileren: kiezen uit verschillende ventilatiesystemen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x