Klimatisatieproject bij badkamerspecialist Duravit

Duravit wendde zich tot Group VHC om hun kantoorruimtes en trainingscenter uit te rusten met een duurzaam klimatisatiesysteem. Geen gemakkelijke opdracht, aangezien beide ruimtes uitdagingen met zich meebrengen. Group VHC rustte het kantoor en opleidingscentrum uit met een systeem dat gemakkelijk is in gebruik en een aangename gevoelstemperatuur garandeert voor een optimale productiviteit op de werkvloer. 

Het kantoor van Duravit is gelegen aan de Brusselsesteenweg in Overijse en wordt gesierd door een enorme glaspartij. Esthetisch zeer knap, maar omdat het volledig zuidelijk georiënteerd is, is het er op warme dagen haast onmogelijk om de temperatuur aangenaam te houden. “Al enkele jaren probeerden we dit probleem het hoofd te bieden door met een gehuurd mobiel toestel de ruimte te koelen”, vertelt Steve Souverijns, Marketing manager bij Duravit BeLux. “Deze oplossing viel niet alleen duur uit, het systeem maakte ook ontzettend veel lawaai.”


Een plus voor het milieu én de portefeuille

Group VHC bood met het oog op de beste prijs - kwaliteitverhouding een duurzame oplossing in de vorm van een klimatisatiesysteem dat zowel koelt als verwarmt. De kantoorruimte werd uitgerust met een Daikin VRV-IV-warmtepompsysteem. “We kozen voor één buitenunit waarop we drie binnenunits met Daikin roundflow-cassettes aansloten”, zegt Gert Kumps, Sales manager cooling. 

De cassettes verdelen de lucht met een reikwijdte van 360° en blazen de lucht evenwijdig aan het plafond, waardoor ze een ideale luchtverspreiding creëren. De koude lucht zakt pas als de luchtsnelheid volledig gedaald is. “Daardoor wordt tocht tot een minimum beperkt en ervaart iedereen in de ruimte veel comfort. Bovendien zorgt het hoge energierendement voor een lager verbruik. Een plus voor het milieu én de portefeuille van Duravit”, aldus Gert.


Lagere milieu-impact

Sommige mensen zijn gevoeliger aan koude dan anderen en 1 graad meer of minder kan reeds een verschil betekenen. “Om iedereen in het kantoor, waar tot 20 medewerkers een plek hebben, het nodige comfort te bieden, stellen we alle units op dezelfde temperatuur in. Elke cassette heeft wel een eigen temperatuursonde. Wanneer een plek in de ruimte de gevraagde temperatuur heeft behaald, stopt die unit met koelen of verwarmen en wordt de ventilatiesnelheid aangepast. Zo heb je niet te kampen met temperatuurverschillen in het kantoor”, legt Gert uit.

In het trainingscentrum gebruikte Group VHC dezelfde materialen en werd eveneens een warmtepompsysteem geïnstalleerd met één buitenunit, hier gecombineerd met twee binnenunits. Ook de klimatisatie van het trainingscenter moest aan heel wat eisen voldoen. “We geven hier opleidingen en demonstraties aan (interieur)architecten en toonzaalverkopers van sanitair”, vertelt Steve Souverijns van Duravit. 

“Aangezien we deze ruimte niet dagelijks gebruiken, moet het klimatisatiesysteem na een langdurige pauze op korte tijd het vertrek op de gewenste temperatuur kunnen brengen. Bovendien moesten ook de muren vrij blijven, omdat we die nodig hebben om onze materialen te bevestigen. Geen gemakkelijke opdracht dus, als je weet dat het plafond hier oorspronkelijk zeven meter hoog was en het systeem in het dakgebinte verankerd moest worden.” Verder zijn de systemen in het trainingscenter uitgerust met de R32 Bluevolution-technologie, een nieuw revolutionair koudemiddel waardoor de impact op het milieu met 68% vermindert.

 

Functioneel en voordelig

“We stellen met een druk op de knop de gewenste temperatuur in en het systeem zorgt er automatisch en zo goed als geluidloos voor dat we heel het jaar door snel een vaste temperatuur hebben. Na de werkuren kunnen de klimatisatie-units in nachtverlaging of zomerverhoging gaan bijvoorbeeld. Eens alles naar wens ingesteld is, doet het systeem vanzelf haar werk zonder dat je het merkt. Zowel de plaatsing en de coördinatie als het advies en de professionaliteit van Group VHC maakten de aflevering van dit project piekfijn in orde”, besluit Steve.

Klimatisatieproject bij badkamerspecialist Duravit

Miele Experience Center

Hobbykoks kunnen voortaan hun hart ophalen bij het Miele Experience Center in de Louizalaan in centrum Brussel. In het Experience Center draait alles rond ervaringen, rond leven en beleven. Het gebouw ademt klasse en stijl uit. Voor de ventilatie, koeling en verwarming van het pand, nam Miele Group VHC onder de arm.

Lees meer keyboard_arrow_right

Belliard 14: Gezond leven en werken in hartje Brussel

Een van onze federale overheidsdiensten neemt binnenkort zijn intrek in de Belliardstraat 14. Group VHC werd door Design+ ingeschakeld voor de verwarming, koeling en ventilatie van de tien verdiepingen van het gebouw.

Lees meer keyboard_arrow_right

Maximum comfort en zuinigheid voor woonproject

Group VHC heeft een mooie oplossing uitgewerkt voor particuliere woonprojecten: via een centrale stookplaats wordt energie centraal geproduceerd waardoor we een minimum aan individueel onderhoud en een maximum aan comfort en zuinigheid kunnen garanderen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Innovatieve energieoplossing voor woonproject

In Jezus-Eik werden onlangs twee oude serristenwoningen ingrijpend verbouwd tot hoogwaardige villa’s. De achterliggende serres werden getransformeerd tot 14 wooneenheden voorzien van een ondergrondse garage. Group VHC voorzag alle woningen o.a. van vloerverwarming en sanitair warm water.

Lees meer keyboard_arrow_right

Warmtepompen bij Novotel

Een warme zomer is heerlijk, maar de hitte kan het comfort op vakantie danig verstoren. Daarom koos Novotel Brussels Wavre East voor Group VHC om het hotel uit te rusten met een nieuw cooling- en verwarmingssysteem.

Lees meer keyboard_arrow_right

Lofttobe

Lofttobe is een unieke locatie voor seminars, workshops, productvoorstellingen, strategische vergaderingen, teambuildings, … Group VHC installeerde een professioneel ventilatie en airco systeem met nadruk op piekfijne integratie in de lofts en een uitstekende dienstverlening.

Lees meer keyboard_arrow_right

Airco en ventilatie voor Vanden Borre

Vanden Borre, de specialist in audio, TV, multimedia, telefonie en elektro in België, deed een beroep op Group VHC om 63 winkels uit te rusten met een professioneel airco- en ventilatiesysteem.

Lees meer keyboard_arrow_right

easyHotel Brussel

Het hotel deed een beroep op Group VHC om de nodige verwarming, airco en sanitair warm water te voorzien waarbij afzonderlijk comfort voor elk van de 107 kamers van belang was in combinatie met een algemeen beheersysteem.

Lees meer keyboard_arrow_right

Barbershop Reginald

In zijn nieuwbouw wou Reginald zijn kapperszaak combineren met zijn appartement. Voor de HVAC technieken deed hij een beroep op Group VHC.

Lees meer keyboard_arrow_right

Kerk van Ottenburg

Door plaatsing van vloerverwarming kan er een constante temperatuur en luchtvochtigheid gehandhaafd worden en verhoogd het comfort in de kerk. De studie van de vloerverwarming en stookplaats alsook de plaatsing werd door Group VHC uitgevoerd.

Lees meer keyboard_arrow_right

Gebroeders Merckx

Ze hebben gekozen voor duurzame energie en hebben fotovoltaïsche panelen laten installeren door Group VHC. Ondertussen werd de installatie uitgebreid met een batterijpakket voor noodstroom en het bufferen van de zelf opgewekte zonnestroom.

Lees meer keyboard_arrow_right

Ginion Group

De projecten omvatten cooling (Daiking VRV), heating (Rehau vloerverwarming en FACQ sanitair) en renovatie van de stookplaats (Viessmann). Group VHC is nu ook bezig om de showroom bij Ginion Group in Overijse te voorzien van een nieuwe, moderne klimaatbeheersing installatie.

Lees meer keyboard_arrow_right

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x