Belliard 14: Gezond leven en werken in hartje Brussel

Een van onze federale overheidsdiensten neemt binnenkort zijn intrek in de Belliardstraat 14. Het statige gebouw bevindt zich in hartje Brussel en werd tot in de puntjes gerenoveerd. Het bekende gebouw met groene gevel werd van kop tot teen gestript en verdieping per verdieping grondig aangepakt. Group VHC werd door Design+ ingeschakeld voor de verwarming, koeling en ventilatie van de tien verdiepingen.

Binnenunits in opbouw

Wim Van Haute, zaakvoerder van Group VHC, wacht ons op in de vernieuwde lobby van Belliard 14. Als een volleerde gids neemt hij ons meteen mee naar het dak van het gebouw waar de 21 buitenunits van Daikin staan geïnstalleerd. De vakmannen van Group VHC zijn nog volop bezig om de laatste zaken in orde te brengen. “Belliard 14 is een huzarenstukje geworden”, vertelt Wim. “Op zes maanden tijd hebben we met drie ploegen van twee man, meer dan 140 units geïnstalleerd op tien verschillende verdiepingen, een totale oppervlakte van 5.000 vierkante meter.” Wat meteen opvalt zijn de zwart geschilderde kabelgoten en binnenunits die zichtbaar tegen het plafond werden gemonteerd. Er werd dus niet met valse plafonds gewerkt. Het geeft de kantoren een industriële en tegelijk moderne touch. “Speciaal voor deze opstelling lieten we op maat gemaakte dempers ontwerpen die tegen de units werden gemonteerd”, legt Wim uit. “De ambtenaren zullen hun werk in alle stilte kunnen doen."

Technisch hoogstandje

Een van de eyecatchers van Belliard 14 is ongetwijfeld de ruime en lichtrijke conferenceruimte. De ruimte biedt plaats aan 150 mensen. Om ervoor te zorgen dat zij in alle comfort conferenties of speeches kunnen bijwonen, bedachten de specialisten van Group VHC een ventilatieplan op maat. Hiervoor werd o.a. gebruikgemaakt van verdringingsroosters die zich vooraan in de zaal bevinden. Deze werden via een valse wand discreet verwerkt in het ontwerp van de zaal maar zullen hun nut ongetwijfeld bewijzen. “De frisse lucht zal als het ware in de ruimte worden geduwd langs de lange wand met roosters”, vertelt Wim. “De aanwezigen zullen er nauwelijks iets van merken maar het is wel een technisch hoogstandje dat we hier hebben uitgewerkt. De lucht zal worden afgevoerd via discreet ingebouwde roosters achteraan in de zaal.” Getuige van het technisch hoogstandje is de imposante luchtbehandelingskast die zich aan de buitenkant van de conference room bevindt. Naast dit exemplaar bevinden er zich nog twee dergelijke kasten op de kelderverdieping.

Oplossing op maat

Wanneer de medewerkers verhuizen naar Belliard 14 wacht hen nog een fijne verrassing. Ze kunnen immers lunchen of even uitblazen in een prachtige gezellige lunchruimte met zicht op het binnenplein en de nieuwe aangelegde petanquebaan. Wim: “Hier werd de koeling en verwarming weggewerkt in de houten rugleuning van de zitbanken. Het geeft altijd voldoening wanneer we onze oplossingen naadloos kunnen afstemmen op het ontwerp van het architectenbureau. We voeren niet zomaar uit wat ze ons opleggen maar we denken mee en komen met oplossingen op maat.”

Belliard 14: Gezond leven en werken in hartje Brussel

Miele Experience Center

Hobbykoks kunnen voortaan hun hart ophalen bij het Miele Experience Center in de Louizalaan in centrum Brussel. In het Experience Center draait alles rond ervaringen, rond leven en beleven. Het gebouw ademt klasse en stijl uit. Voor de ventilatie, koeling en verwarming van het pand, nam Miele Group VHC onder de arm.

Lees meer keyboard_arrow_right

Maximum comfort en zuinigheid voor woonproject

Group VHC heeft een mooie oplossing uitgewerkt voor particuliere woonprojecten: via een centrale stookplaats wordt energie centraal geproduceerd waardoor we een minimum aan individueel onderhoud en een maximum aan comfort en zuinigheid kunnen garanderen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Innovatieve energieoplossing voor woonproject

In Jezus-Eik werden onlangs twee oude serristenwoningen ingrijpend verbouwd tot hoogwaardige villa’s. De achterliggende serres werden getransformeerd tot 14 wooneenheden voorzien van een ondergrondse garage. Group VHC voorzag alle woningen o.a. van vloerverwarming en sanitair warm water.

Lees meer keyboard_arrow_right

Klimatisatieproject bij badkamerspecialist Duravit

Duravit wendde zich tot Group VHC om hun kantoorruimtes en trainingscenter uit te rusten met een duurzaam klimatisatiesysteem. Group VHC rustte het kantoor en opleidingscentrum uit met een systeem dat gemakkelijk is in gebruik en een aangename gevoelstemperatuur garandeert voor een optimale productiviteit op de werkvloer.

Lees meer keyboard_arrow_right

Warmtepompen bij Novotel

Een warme zomer is heerlijk, maar de hitte kan het comfort op vakantie danig verstoren. Daarom koos Novotel Brussels Wavre East voor Group VHC om het hotel uit te rusten met een nieuw cooling- en verwarmingssysteem.

Lees meer keyboard_arrow_right

Lofttobe

Lofttobe is een unieke locatie voor seminars, workshops, productvoorstellingen, strategische vergaderingen, teambuildings, … Group VHC installeerde een professioneel ventilatie en airco systeem met nadruk op piekfijne integratie in de lofts en een uitstekende dienstverlening.

Lees meer keyboard_arrow_right

Airco en ventilatie voor Vanden Borre

Vanden Borre, de specialist in audio, TV, multimedia, telefonie en elektro in België, deed een beroep op Group VHC om 63 winkels uit te rusten met een professioneel airco- en ventilatiesysteem.

Lees meer keyboard_arrow_right

easyHotel Brussel

Het hotel deed een beroep op Group VHC om de nodige verwarming, airco en sanitair warm water te voorzien waarbij afzonderlijk comfort voor elk van de 107 kamers van belang was in combinatie met een algemeen beheersysteem.

Lees meer keyboard_arrow_right

Barbershop Reginald

In zijn nieuwbouw wou Reginald zijn kapperszaak combineren met zijn appartement. Voor de HVAC technieken deed hij een beroep op Group VHC.

Lees meer keyboard_arrow_right

Kerk van Ottenburg

Door plaatsing van vloerverwarming kan er een constante temperatuur en luchtvochtigheid gehandhaafd worden en verhoogd het comfort in de kerk. De studie van de vloerverwarming en stookplaats alsook de plaatsing werd door Group VHC uitgevoerd.

Lees meer keyboard_arrow_right

Gebroeders Merckx

Ze hebben gekozen voor duurzame energie en hebben fotovoltaïsche panelen laten installeren door Group VHC. Ondertussen werd de installatie uitgebreid met een batterijpakket voor noodstroom en het bufferen van de zelf opgewekte zonnestroom.

Lees meer keyboard_arrow_right

Ginion Group

De projecten omvatten cooling (Daiking VRV), heating (Rehau vloerverwarming en FACQ sanitair) en renovatie van de stookplaats (Viessmann). Group VHC is nu ook bezig om de showroom bij Ginion Group in Overijse te voorzien van een nieuwe, moderne klimaatbeheersing installatie.

Lees meer keyboard_arrow_right

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x