Nieuws

Zijn zonnepanelen nog steeds interessant?

Sinds 1 januari 2024 is de Vlaamse premie voor de zonnepanelen afgeschaft. Ook de BTW-verlaging voor nieuwbouwwoningen bestaat niet meer. Is de investering in een zonne-installatie dan nog wel interessant?
White arrow News

Duaal leren

Duaal leren is een waardevol onderdeel bij de Group VHC Academy. Nieuwsgierig naar wat dit juist inhoudt? We vertellen je graag meer!
White arrow News

Wat is geothermie?

Geothermie staat ook bekend onder de naam aardwarmte. Het gaat hierbij om thermische energie uit de aarde. Concreet wil dit zeggen dat we onze woningen kunnen verwarmen met de aarde.
White arrow News

Verlaag uw energiefactuur met groene energiebronnen!

De laatste jaren werd groene energie steeds populairder bij particulieren. Gemakkelijk en voordelig: zonne-energie, pelletketels, geothermie, aerothermie en elektrische wagens zijn rendabele en haalbare opties voor vele huishoudens.
White arrow News

Wat zijn de voordelen van een pelletketel?

De pelletketel werkt via verbranding van pellets. Ze vormt een alternatief voor gasketels wanneer de woning bijvoorbeeld geen toegang heeft tot gas. Maar dit is zeker niet de enige toepassing van pelletketels.
White arrow News

Wat zijn de voordelen van een omkeerbare warmtepomp?

Warmtepompen zijn omkeerbaar: ze kunnen binnenruimtes zowel verwarmen als koelen. Het systeem maakt gebruik van energie om warmte uit de lucht te halen. Dat wil zeggen dat het geen warmte creëert, maar simpelweg opvangt uit de buitenlucht. Vervolgens wordt de warmte naar de binnenruimte(s) vervoert.
White arrow News

Een airco of een warmtepomp?

De airco is een welbekende installatie om binnenruimtes te koelen. Maar wist u dat veel airco-installaties warmtepompen zijn? Hieronder lichten we dit even toe.
White arrow News

De warmtepompboiler is een voordelige oplossing voor uw klassieke boiler

Voor de productie van warm water kan u voortaan rekenen op een warmtepompboiler. Het hoge rendement van deze installatie maakt het een van de voordeligste en meest energie-efficiënte oplossingen op dit moment. Het zit zelfs zo: hoe hoger uw verbruik, hoe aantrekkelijker de warmtepompboiler.
White arrow News

Overweeg een warmtepomp om uw elektrische verwarming te vervangen

Een elektrische verwarming gaat helaas vaak gepaard met een hoge elektriciteitsrekening. Met de installatie van een warmtepomp kan u dit probleem verhinderen. Lucht/lucht-warmtepompen zijn een duurzame en milieuvriendelijke oplossing waar u het hele jaar door van geniet.
White arrow News

MasterClass VHC Academy

De VHC Academy heeft weer hard toegeslagen. Onze inhouse VRV-training was een groot succes.
White arrow News

Collega's Johan en Guus ondersteunen het Belgische onderzoek op Antarctica

Onze twee collega's van Group VHC hebben de afgelopen maanden doorgebracht op het Queen Elisabeth Polar Station, de Belgische poolbasis op Antarctica. Ze installeerden daar zonne-energieoplossingen
White arrow News