Duurzaam warm water dankzij een pelletketel

Pelletketels en -kachels zijn bijzonder in trek. Voor nieuwbouwprojecten wordt vaak geopteerd voor deze milieuvriendelijke manier van verwarmen en ook bij renovatieprojecten of vervangingen van verouderde verwarmingsketels wordt vaak gekozen voor dit duurzaam alternatief.

Wat zijn pellets?

Pellets zijn samengeperste korrels afvalhout en vormen de brandstof van de pelletketel. Ze zijn echter ook CO2-neutraal, omdat de CO2 die wordt uitgestoten tijdens de verbranding gelijk is aan de CO2 die zou vrijkomen in de natuur wanneer het houtafval zou rotten en composteren in het bos. Het moet dan ook steeds vermeld staan op de verpakking van waar de pellets afkomstig zijn. Daarnaast bestaan er ook een kwaliteitslabel voor pellets: het A1 EN-plus label en het DINplus-label. Het FSC- of PEFC-label op de verpakking wijst dan weer op een duurzame houtoogst.

Overweegt u de installatie van een pelletketel of -kachel? Let hier dan zeker op wanneer uw pellets aankoopt.

Gebruik pelletketel

Pellets worden gebruikt pelletkachels om de ruimte rechtstreeks te verwarmen, maar ook in pelletketels die aangesloten wordt op de centrale verwarming en instaat voor warmte doorheen de hele woning en sanitair warm water. Een pelletketel werkt bovendien volledig automatisch. Om de temperatuur aangenaam te houden, schakelt de pelletketel zichzelf uit bij warm weer. Bij koude zullen er net meer houtpellets aangevoerd worden. Ben je van plan een pelletketel te plaatsen? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor de renovatiepremie van de Vlaamse overheid. 

Neem vrijblijvend contact op met een van onze experten via e-mail of op het nummer 02 555 10 00 voor meer informatie over pelletketels.

Duurzaam warm water dankzij een pelletketel

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x