CV Installatie

Een belangrijk onderdeel van de centrale verwarming in jouw woning of bedrijf is de CV installatie. Dankzij warm water, krijg je het binnenshuis warm. Een CV installatie kan tot wel 15 jaar meegaan, mits je hem in topconditie houdt natuurlijk. Daarom is onderhoud van je CV installatie van groot belang en zelfs bij wet verplicht. Toch kan je best een CV installatie die ouder is dan 10 jaar laten vervangen om verschillende redenen die we graag voor jou uit de doeken doen.

Onderhoud CV Installatie

Het onderhoud van je CV installatie kan je best niet te lang uitstellen. De kans is namelijk groot, dat wanneer dit niet op regelmatige basis gebeurt, de installatie inefficiënt gaat werken. Dit zal je niet alleen voelen in je portemonnee maar kan ook een gevaar voor je gezondheid betekenen. Bovendien kan je bij een brand niet terecht bij jouw verzekeraar. Het onderhoud van de installatie van jouw centrale verwarming is dus zeker een must.

In Vlaanderen moet een CV installatie op gas om de twee jaar verplicht gekeurd worden. Dit kan Group VHC perfect voor jou doen. Een CV installatie op stookolie moet jaarlijks gekeurd worden door een erkend installateur. 

Vervangen CV Installatie

Na zo’n 10 jaar, bestaat de kans dat je CV installatie aan vervanging toe is. Onnodig energieverbruik is dan een grote boosdoener. Er bestaan verschillende soorten CV installaties. Om te bepalen welke dat het best bij jouw woning past, geven we graag wat meer uitleg.

De beste keuze om een zo laag mogelijke energierekening in de brievenbus te krijgen is de keuze voor een condensatieketel. Deze heeft een condenserende werking waardoor het verlies van warmte klein is. Je wint hier dus zeker heel wat profijt mee.

Heb je niet veel plaats voor een CV installatie? Dan kan je kiezen voor een combiketel. Bovendien bespaar je dan ook op onderhoudskosten. De centrale verwarming en het warm water worden gecombineerd in één systeem waardoor het minder ruimte in beslag neemt en er maar één installatie hoeft onderhouden te worden.

Neem vrijblijvend contact op met een van onze experten via e-mail of op het nummer 02 555 10 00.

CV Installatie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x