Airconditioning

Airconditioning of kortweg airco kan een ruimte zowel koelen als verwarmen. Vooral in de zomermaanden brengt het aangename verkoeling, maar ook in de winter biedt het een prima oplossing om een ruimte te verwarmen. 

Hoe werkt airconditioning nu concreet? De airco-installatie zuigt de lucht uit de kamer aan, filtert die en blaast vervolgens de gekoelde of verwarmde lucht opnieuw in de ruimte. Die lucht komt dan langs het plafond naar beneden. De koude of warmte zakt langs de wanden en koelt of verwarmt tot in het midden van de ruimte. 

Voordelen airconditioning

Aan de installatie van airconditioning zijn tal van voordelen verbonden. Ten eerste is een airco-installatie de goedkoopste manier om te koelen en te verwarmen momenteel. Zeker in vergelijking met de oude, traditionele systemen voor koeling en verwarming is airco een beter alternatief.

Ten tweede is airconditioning bijzonder onderhoudsvriendelijk en ligt de onderhoudskost ook laag dankzij herbruikbare en reinigbare filters. 

Tot slot hebben de huidige airco-installaties een hoger rendement dan vroeger. Het nieuwe koelgas is bovendien energie- en milieuvriendelijker. 

Combinatie ventilatie-airconditioning

In combinatie met ventilatie, dat volgens hetzelfde principe werkt als airconditioning maar verse lucht aanvoert, kan airconditioning op uitstekende en goedkope wijze een ruimte koelen of verwarmen. De functie van de airconditioning is dan om te koelen en te verwarmen, terwijl de ventilatie er tegelijk voor zorgt dat de gebruikte lucht afgevoerd wordt. 

Combinatie zonnepanelen-airconditioning

Zonnepanelen en airconditioning vormen samen een perfect duo. De combinatie werkt goed in de zomer, maar ook in de winter. Specifiek wordt in de zomer veel zon verwacht die kan schijnen op de zonnepanelen. Met die zonne-energie kan binnen dan de airco ‘gratis’ de ruimte koelen. Wanneer de zon in de winter schijnt, is het mogelijk om met de opgewekte zonne-energie via de airco een gebouw te verwarmen. 

Installatie airconditioning

Group VHC heeft reeds 27 jaar ervaring als airco-installateur. Wenst u meer te weten over de voordelen en/of de installatie van airconditioning? De experts van Group VHC staan voor u klaar. Dankzij hun jarenlange ervaring met de installatie van airco’s staan zij u graag bij met advies.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op via via e-mail of op het nummer 02 555 10 00.

Airconditioning

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x